Més esport

Debat electoral d’esports a la UEC

La Unió d’Esports de Catalunya (UEC), l’entitat que naixia de l’acord entre la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i la Unió de Consells Esportius de Catalunya, ha organitzat un debat electoral amb els candidats d’esports dels partits polítics amb representació al Parlament de Catalunya. Hi han intervingut Òscar Ordeig, representant de Socialistes i Units per Avançar; Anna Caula, representant d’Esquerra Republicana; Quim Jubert, representant de Junts+ Puigdemont per Catalunya; Aïda Llauradó, representant d’En Comú Podem; Juan Fernández, representant del Partit Popular; i Iván Cánovas, representant de VOX. L’acte també ha comptat amb la presència de Gerard Esteva i Jaume Domingo, president i vicepresident de la UEC, i Pere Sust, president de l’Associació Catalana de Dirigents de l’Esport.

El primer bloc del debat ha fet referència al finançament de l’esport. En la segona part, s’ha debatut sobre la situació de la ILP presentada pel sector esportiu al Parlament fa uns anys, amb l’objectiu de reformar la llei de l’esport perquè el sector va detectar deficiències molt greus que afectaven les entitats. En tercer lloc, els representants dels partits polítics han exposat les seves propostes en relació amb la millora d’infraestructures esportives al país i la situació de les desgravacions fiscals en llicències federatives, d’esport escolar o en quotes de gimnasos. L’últim tema del debat ha fet referència a la situació formativa del món de l’esport i les principals mesures per donar la rellevància que mereix l’esport en el seu paper de posicionament internacional de Catalunya.

Els protagonistes

Òscar Ordeig: “Ens comprometem a obrir una nova etapa en matèria esportiva. Portem 10 anys de pèrdua d’oportunitats a diferents sectors, i ara cal progressar”.

Anna Caula: “Necessitem continuïtat. Tenim més finançament, noves línies d’ajuts per equipaments, i hem obert la mirada cap a l’esport circular. Necessitem transformar les ciutats perquè l’esport estigui en totes les facetes de la nostra vida”

Quim Jubert: “Hem de sortir de la dependència i necessitem un nou finançament. El govern fort ja el teníem. Hi hem de tornar amb recursos i capacitat de reacció i de decisió”.

Aïda Llauradó: “Tenim clar que l’esport és un bé essencial i hem d’invertir de forma inclusiva. Tenim esports en el nostre país que són cabdals a nivell mundial. Amb inversions i creient-nos la nostra potencialitat, i no apostant per coses obsoletes que no porten enlloc, serem referents”.

Juan Fernández: “Cal un canvi en el model de governança i millorar el pressupost per l’àmbit esportiu que actualment està tan oblidat. Apostem per una transformació i simplificació administrativa per ajudar a l’esport base; potenciar la col·laboració publicoprivada; dignificació d’instal·lacions esportives; i l’aposta per esdeveniments de referència”.

Iván Cánovas: “Necessitem que els altres partits parlin directament amb els actors del sector esportiu i amb els esportistes. Hi ha casos evidents. Demanem simplificar-ho tot, que hi hagi menys burocràcia”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.