Atletisme

Berta Segura segella el bitllet olímpic en el relleu de 4x400 m

Jaël-Sakura Bestué, en el 4x100 m, s’hi torna a quedar a les portes, però encara poden ser repescades per la posició del rànquing mundial

La lleidatana Berta Segura, tercera integrant del relleu espanyol de 4x400 m, ha certificat la classificació per als Jocs Olímpics de París després d’ocupar el segon lloc en la tercera sèrie de repesca del mundial de l’especialitat, que s’ha disputat a Nassau (Bahames). A més, les quatre components de l’equip han guarnit el bitllet olímpic amb un nou rècord estatal (3:27.30), rebaixant en 27 centèsimes un registre vigent des del mundial de Tòquio 1991. La sabadellenca Laura Bou, que també estava convocada, ha exercit com a reserva. Berta Segura, en canvi, ha tingut una sessió doble perquè una hora i mitja abans de la gesta ja havia competit en el relleu mixt, en què l’equip espanyol no ha pogut assolir el seu propòsit, tot i acreditar la segona millor marca de sempre (3:15.11).

Com el quartet femení, també s’ha guanyat la plaça olímpica el relleu de 4x400 m masculí, amb un registre de 3:02.39. A diferència de la primera jornada, en aquesta ocasió no ha corregut el lleidatà Bernat Erta.

La federació espanyola tenia moltes esperances dipositades en el quartet femení de 4x100 m, amb la santcugatenca Jaël-Sakura Bestué en la segona posta, però com en la jornada inicial s’ha quedat a les portes del passaport per a París. Amb 42.88 ha ocupat el tercer lloc d’una sèrie de gran exigència, amb victòria d’Itàlia (42.60) per davant de Costa d’Ivori (42.63). De totes maneres, aquest quartet, que va ocupar el cinquè lloc en el mundial d’Eugene, no ha dit la seva última paraula perquè encara hi ha dues places vacants. A Nassau s’han repartit catorze bitllets i n’hi haurà dos més per als millors del rànquing dels equips no classificats. Amb els 42.85 de dissabte el quartet espanyol seria ara mateix el primer equip de repesca i encara hi ha possibilitats de millorar en l’europeu de Roma.

La representació catalana a Nassau s’ha completat en el relleu de 4x100 m, en què Arnau Monné i Guillem Crespí han fet les dues primeres postes del quartet espanyol, sisè de la tercera sèrie (39.51) i, per tant, sense premi olímpic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció