Waterpolo

L’estrena del Sant Andreu

Waterpolo. L’equip de Javi Aznar, amb un últim parcial de 5-1, trenca els pronòstics, alça el primer títol de copa i destrona l’hegemònic CN Sabadell

CN Sant Andreu 13 CN Sabadell 12

CN SANT ANDREU:Martina Terré; Antón, Schuijt, A. Ruiz (3), Farré (2), Nona, Cordobés (2), Muñoz, Crespí (2), E. Ruiz (4), Palacio, Bogachenko i Lorca.Jugador, Jugador.ASTRALPOOL CN SABADELL:Ester; M. Ortíz, Leitón, Van der Sloot, Keuning (1), Casado, Giustini (2), Maica (1), Forca (5), B. Ortíz (1), Jurado, González (3) i Carrasco.PARCIALS:1-1, 3-5, 4-5 i 5-1.INCIDÈNCIES:Partit jugat a la piscina Finetwork Aquàtics.

Després de quatre finals perdudes, el Sant Andreu va estrenar el seu palmarès de copa a la cinquena, amb un triomf sonat contra les heptacampiones d’Europa, el gegantí Astralpool Sabadell, que aspirava al seu dinovè títol en 28 edicions del torneig. El conjunt sabadellenc, liderat per Judith Forca, havia posat la directa en el segon quart i tenia el partit sota control al final del tercer període (8-11). Però no comptava amb la reacció del jove conjunt andreuenc, que tot i anar a remolc no va deixar mai de creure. Les intervencions de Martina Terré, escollida millor portera, van impulsar l’equip de Javi Aznar, que es va anar esperonant i es va acabar emportant la victòria i el títol amb un contundent parcial final de 5-1. Una canonada de l’MVP Elena Ruiz, des del mig de l’arc i amb Forca com a defensora, va signar la sentència en l’últim minut de partit. El Sant Andreu només va anar 58 segons al davant en el marcador, però va ser suficient per cantar victòria i estrenar el seu palmarès.

En la seva última participació en la copa defensant la porteria del CN Sabadell, Laura Ester es va guanyar la primera ovació al cap de 27 segons, després d’aturar un penal a Elena Ruiz. La portera rival, Martina Terré, també va fer grans intervencions en un primer acte marcat per les defenses (1-1). La clàssica envestida del CN Sabadell es va produir en el segon quart. L’equip andreuenc no aprofitava les superioritats (0 de 6) i les amfitriones van posar una marxa més per començar a obrir forat abans del descans (4-6).

Remuntada final

Amb el marcador a favor, el CN Sabadell es trobava còmode a la piscina i controlava les embranzides del rival. Es va arribar a col·locar amb 4 gols de renda (6-10), però el Sant Andreu no va deixar mai de persistir. L’aparició d’Ariadna Ruiz al tram final del tercer quart va donar oxigen. Tot l’equip es va sumar a la remuntada i van acabar coronant el cim davant un CN Sabadell que es va mostrar molt crític amb l’arbitratge.