Girona

La butxaca es farà més gran

El Girona ha signat un any de somni amb 60 milions de pressupost, un dels més baixos de la categoria

Els gironins, entre els 19,6 milions d’euros fixos per jugar la Champions i l’increment dels drets televisius, s’acostaran a uns 100 milions d’euros de pressupost

El Girona és equip de Champions League des de fa més de 48 hores, però n’hauran de passar moltes més perquè es pugui assimilar tot el que implica això. Els blanc-i-vermells, amb només quatre anys d’experiència en la màxima categoria, entraran en una nova dimensió que els portarà a competir contra els equips més poderosos del continent. I això anirà acompanyat d’un creixement econòmic exponencial. De fet, el Girona va presentar un pressupost per a la temporada 2023/24 de 60 milions d’euros, un dels més baixos de primera divisió –concretament, el penúltim, tot i tenir el tretzè límit salarial de la lliga–, cosa que no li està impedint completar una temporada històrica i per emmarcar, i que encara dona més valor als èxits assolits, però la previsió per al curs que ve és que el pressupost del club faci un salt molt gran i s’acosti als 100 milions.

Els drets televisius

El salt econòmic més gran que farà el Girona la temporada que ve serà gràcies als ingressos pels drets televisius. La retribució actual preveu una quantitat fixa i idèntica per a cada equip de la lliga, que se situa al voltant dels 36 milions d’euros, més una quantitat variable en funció de la classificació en la lliga en les últimes cinc temporades. En aquest sentit, al segon classificat el curs passat li van correspondre 53,51 milions; al tercer, 46,38, i al quart, 39,24. Aquesta xifra, però, es cobra un 35% el curs següent; un 25%, al cap de dos, i un 15%, el tercer, quart i cinquè any. Això vol dir –les xifres d’aquest curs seran molt similars– que el Girona podria sumar uns 19 milions d’eures al pressupost del curs que ve si acaba segon, o uns 16 si acaba tercer.

D’aquesta manera, el Girona ingressarà segurament una xifra superior als 60 milions d’euros per drets televisius la temporada que ve, sumant el que correspon als quatre cursos anteriors. Una barbaritat que pot superar per si mateixa el pressupost d’aquesta temporada, tot i que s’hi hagi de descomptar aproximadament el 10% que se cedeix arran de l’acord de LaLiga amb el fons d’inversió CVC.

Aquest és el motiu pel qual el Girona té més al·licients econòmics per acabar segon en la lliga, ja que la diferència, per molt que s’hagi de repartir en cinc anys, està al voltant dels set milions d’euros. Una xifra molt superior a la que el club podria ingressar amb la supercopa, ja que aquest curs l’Osasuna va arribar gairebé als dos milions d’euros d’ingressos per jugar-la, però la xifra hauria pogut ser menor si no fos perquè a última hora el Barça, el Madrid i l’Atlético, amb uns ingressos molt superiors, van cedir 200.000 cadascun al conjunt navarrès. Esportivament, com és lògic, tenir un títol a prop no es pot comparar amb res.

La Champions

Després de la victòria contra el Barça, el Girona ha acabat de fer saltar el pressupost de la temporada que ve. I és que, a la xifra aproximada de 60 milions d’euros pels drets televisius de LaLiga, s’hi han d’afegir els 19,6 milions d’euros garantits per jugar la Champions, que es repartiran a cada equip que disputi la primera lligueta –18,6 milions fixos, que seran 19,6 per als classificats entre el 9è i el 36è lloc, i 20,6 milions del primer al vuitè.

A partir d’aquí, aquesta xifra pot anar incrementant. D’entrada, la UEFA pagarà 2,1 milions d’euros per cada victòria i 700.000 per cada empat. I a partir d’aquí, els premis econòmics seran d’11 milions d’euros per jugar els vuitens de final, 12 milions per jugar els quarts, 15 milions per les semifinals, 18,5 milions per la final i 6,5 milions d’euros per al campió. A més, hi haurà altres retribucions en funció dels resultats i del rànquing de coeficients UEFA, en què els gironins, això sí, parteixen de zero.

La ‘Giromania’ suma

Amb tot això, el Girona ja té garantits uns ingressos d’uns 80 milions d’euros i s’hi haurà d’afegir tot el que es generi de patrocinis, que amb la Champions ha de créixer, i amb la gestió ordinària del club, que després d’exhaurir les entrades en tots els partits d’aquest any també ha d’augmentar considerablement i s’acostarà als 100 milions d’euros.

MÉS EN JOC

A part de l’ingrés fix, cada victòria en la Champions serien 2,1 milions d’euros

UN GRAN CANVI

Quedar segon o tercer implica uns set milions d’euros a repartir en cinc anys

TOT CREIXERÀ

És esperable que tota la resta d’ingressos del club augmenti considerablement
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)