Girona

Manu Garcia

Captador de Pau Cubarsí al Girona i entrenador del d’Estanyol gairebé dos anys al club gironí

“Amb 10 minuts va ser suficient”

“Ja el coneixíem des del començament de la temporada. Era molt evident que era un jugador diferencial”

“Per qualitat havia d’anar al Barça, ja que tenia molt més nivell del que el Girona li podia oferir llavors”

Després de jugar com a prebenjamí en el Vilablareix, Pau Cubarsí va passar pel Girona des del primer any de benjamí, el curs 2015/16, fins al primer any d’aleví, el 2017/18. Manu Garcia va ser el captador que el va portar al club blanc-i-vermell i qui el va entrenar més, el segon any de benjamí i el primer d’aleví.

Com el va captar, com va descobrir Pau Cubarsí?
Abans d’estar amb nosaltres ja el coneixíem des del començament de la temporada. Era molt evident que era un jugador diferencial. Amb la resta de jugadors, a l’hora de fer la captació els has d’anar a veure més d’un partit, fer un seguiment..., però amb en Pau Cubarsí 10 minuts van ser suficients. Ell jugava en el Vilablareix. No coincidíem en el mateix grup i no era rival nostre però per proximitat sabíem d’ell i les seves capacitats. Quan el vam anar a veure, en un partit de primer contra segon [un Vilablareix-Llagostera], ja vam veure que era molt superior.
Com es captava el talent, quina relació tenia el Girona amb els clubs de proximitat?
El primer pas era anar a veure el jugador. Quan decidíem incorporar-lo, s’enviava un correu al club en qüestió demanant permís per tal que el jugador pogués entrenar amb nosaltres. Per la zona de Girona sempre hi ha hagut facilitats per tenir el permís del club i amb en Pau crec que no vam demanar ni el permís, sinó que vam expressar la intenció d’incorporar-lo directament. No hi va haver cap problema.
Ja era defensa o més aviat un tot terreny?
En aquella edat era un noi que es col·locava en la part defensiva del seu equip, en el context de prebenjamins, tots els jugadors van al voltant de la pilota, però era un nen que es col·locava en una zona intermèdia, esperava que vingués tothom, agafava la pilota, marxava de tothom i feia gol. I ho repetia constantment. En l’aspecte condicional i tècnic era molt diferencial.
S’esperava veure en Pau jugant un clàssic, els quarts de la Champions League o sent internacional absolut?
Evidentment, no. Quan conec en Pau Cubarsí, el primer contacte és quan el vaig a veure. Sí que puc parlar d’ell durant l’any i mig que el puc entrenar. Em toca portar-lo de benjamí de segon any. En el primer any no el tenia a la plantilla, però vam fer un torneig internacional a Manchester en què vaig fer de tècnic i en Pau va venir. En aquelles edats és molt complicat saber que un nen serà un futbolista d’elit. El que sí que puc dir és que, juguéssim contra qui juguéssim, sempre era el millor. Per l’edat que tenia, no era normal el nivell que mostrava entre setmana. En els entrenaments era diferent, molt diferent de tots els nens que he entrenat.
I com a persona com era?
Hem de partir de la base que tots els nens en aquella edat són bones persones. Sí que mentalment era un noi molt madur per l’edat que tenia. I en el sentit de ser responsable i sabedor que era un jugador per sobre de la resta. El que destaco pel que fa a maduresa és que, tot i ell saber això, i que sempre ho jugaria tot, a l’hora d’entrenar era el més exigent i qui tenia més compromís. A més, en els moments de dificultat era un noi que mai perdia les formes i podia jugar igual contra un equip de barri de Girona o contra el Chelsea.
Era evitable o inevitable per al Girona que marxés al Barça?
Per qualitat havia d’anar al Barça. Tenia molt més nivell del que el Girona li podia oferir llavors. Quan vam anar al torneig de Manchester, hi havia clubs amb futbol formatiu molt millors que el Girona. En el segon partit gent del City se’ns va acostar i ens va dir que què feia un jugador així amb nosaltres. A final del curs va anar al Barça i en poc temps era un pilar fonamental d’aquella fornada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.