ACB

Susinskas podria ser la primera renovació en el Bàsquet Girona

Bàsquet. ACB. El lituà és el millor triplista de la lliga, amb un 53%, i porta 21/27 triples en els últims 10 partits

Discret, treballador, amb problemes per entendre a vegades el joc però una peça fonamental del Bàsquet Girona. No li calen gaires minuts per sumar per a l’equip, i sobretot té una cosa que el bàsquet actual, en què el físic és vital i que cada vegada a la pista hi ha menys espais perquè els jugadors són més grans: tir exterior. Només ha jugat 15:58 minuts de mitjana, però ha estat el temps suficient per anotar 6,8 punts, atrapar 2,5 rebots, repartir 1 assistència i rebre de valoració 6,8. És un jugador que qualitat-preu és una peça clau en l’engranatge del Bàsquet Girona, que s’està plantejant ja la seva renovació ara que l’equip ja ha segellat la permanència en l’ACB. La humilitat de Susinskas ve de família, i l’exemple més clar és quan el seu pare un dia va venir-lo a veure a Fontajau aparcant el camió que utilitza de transportista a fora del pavelló. És així com ha crescut Susinskas, conscient que guanyar-se el pa és complicat i que ser ara mateix professional del bàsquet és un luxe i una oportunitat que no es pot deixar escapar. El 53,5% d’encert que acumula Mindaugas Susinskas (46/86) no és casualitat d’aquesta temporada. El lituà ja venia amb aquesta etiqueta, encara que el curs passat es va quedar amb un pobre 32,8% al Niners Chemnitz de la Bundesliga alemanya, tot i que en la FIBA Champions League havia estat en un 44,1%. Fa dues temporades, però, va estar a un nivell increïble, amb un 49% en el seu primer any en l’equip alemany. I abans, en la lliga lituana, mai havia baixat del 45% d’encert des del triple tot i jugar una lliga molt menys dura físicament i amb menys talent que l’ACB. Al Prineai va acabar amb un 45,8%, i amb el Wolves va arribar fins al 47,1%. Si una cosa es pot destacar de Mindaugas Susinskas (Alytus, Lituània, 1995) és que mai reserva energies a l’hora de jugar o d’entrenar-se.

Ni Marcus Howard

Tot i tenir ja 29 anys, ha aprofitat perfectament la seva adaptació i és un dels jugadors que podrien segellar la seva continuïtat. A l’ACB té darrere seu Tobias Borg, amb un 51,2% d’encert; John Shurna (49,2%), Joan Sastre (47,2%) o Àlex Abrines (46,3%). El màxim especialista, com és Markus Howard, té un 40,8% tot i que llança molt més (111/272).

Birch, MVP de la jornada ACB

El pivot va ser el jugador més destacat de la jornada 32, amb 21 punts, 14 rebots i 3 esmaixades per un total de 30 de valoració en una pista molt complicada com és la del Baskonia. El canadenc va valorar el guardó: “Va ser molt dur, però hem crescut, hem tornat, teníem clar que per guanyar a Vitòria has d’estar al màxim des del principi fins al final.”

Polèmic canvi d’horari contra el Saragossa

L’ ACB va comunicar ahir al Bàsquet Girona que el partit que ha de disputar diumenge contra el Saragossa, que s’havia de jugar a dos quarts de set de la tarda, passa a dos quarts d’una del migdia a Fontajau. El problema és que els gironins juguen divendres (21.30h) a Gran Canària, viatjaran dissabte i sense descansar han de jugar contra els aragonesos. L’ACB havia avisat que si hi havia partits en què no es jugaven res quant a la classificació es podria modificar l’horari. El Saragossa s’està jugant la FIBA Champions League.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)