Barça

Segon lloc assolit

L’objectiu mínim ja s’ha tancat. En una setmana en què s’ha parlat més de la banqueta que del futbol, el Barça ha segellat el segon lloc i la participació en la pròxima supercopa després de superar el Rayo en un partit gris, sobretot fins al segon gol, però en què ha portat la iniciativa des de l’inici (3-0).

Xavi havia estat el gran protagonista de les hores prèvies, però avui es jugava el darrer partit de la temporada a Montjuïc i era una oportunitat per fer els deures abans de visitar Sevilla el proper cap de setmana. La pilota ha agafat el relleu, si bé els blaugrana no han sentenciat ni respirat fins ben entrada la segona part. I això que el partit ha arrencat de meravella amb un golàs de Lewandowski, que ha controlat amb el pit i ha definit de volea després d’una centrada de Lamine Yamal (3’). Aquesta embranzida, però, s’ha frenat i ha donat pas a una primera part d’imprecisions i poc encert, si bé la pilota era dels de Xavi. El Rayo era capaç d’inquietar la porteria quan podia córrer. Ciss i De Frutos han posat a prova a Ter Stegen (6’ i 16’) i Camello ha definit malament davant l’alemany (18’). Al conjunt blaugrana, Lamine era qui aportava l’espurna de màgia i desequilibri en el seu duel amb el Pacha Espino. Encara abans del descans, Raphinha ha fet volar Dimitrievski en un llançament de falta (32’).

L’inici del segon temps no ha estat el millor de Barça. El partit es trobava en un punt de ritme baix i faltava velocitat. Les ocasions s’han repartit a banda i banda. Álvaro ha fet treballar Ter Stegen (57’) i Fermín ha fet volar a Dimitrievski (59’). L’1-0 era un marcador curt i el Barça jugava amb foc, sobretot amb el Girona guanyant còmodament a València. Íñigo ha estat a punt de marcar-se en pròpia porteria (66’) i després Ter Stegen i Christensen han estat providencials per evitar la diana d’Isi (70’). Els canvis havien anat millor per als madrilenys, fins que João Félix ha decidit treure la seva versió bona. El portuguès ho ha provat de lluny just abans d’inventar-se una jugada de mag. En un pam de terreny dins l’àrea, ha marxat de tres rivals. El seu xut l’ha rebutjat el porter i l’ha recollit Pedri, que també havia entrat feia poc, per fer el segon (72’). El canari ha segellat la victòria tres minuts després aprofitant una passada en llarg d’Araujo (75’).

Amb el duel decidit, la grada ha pres la paraula amb diversos càntics en suport de Xavi, que també han rebut alguns xiulets com a resposta. Posicionament culer en l’última cita a casa abans d’uns dies que poden ser decisius per al futur del projecte i del club. El futbol està a punt d’abaixar el teló, si bé quedarà encara un partit a Sevilla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.