Barça

Eric és excepcional

Duel català. L’estiu passat, els dos clubs es van intercanviar jugadors: Eric García i Pablo Torre van posar rumb al Girona i Oriol Romeu, al Barça. Només el central ha trobat el que buscava quan va marxar

Dissabte (18.30 h) a Montilivi Eric García, Pablo Torre i Oriol Romeu s’enfrontaran al seu passat. Tots tres vestien, no fa tant, la samarreta rival. Aquest estiu, se la van canviar, i Eric García i Pablo Torre van posar rumb al Girona com a cedits, mentre que Oriol Romeu va anar al Barça traspassat per uns 4 milions d’euros. Els canvis, però, no han estat profitosos per a tots, ja que només Eric ha trobat el que buscava quan va marxar.

Pablo Torre, que va escollir el conjunt blanc-i-vermell per sumar els minuts en l’elit que li havien faltat en el seu primer curs de culer, no ha assolit l’objectiu. Amb Xavi, la campanya passada, va acumular 338 minuts (138 en la lliga, 196 en la copa i 94 en la Champions League), molt pocs, encara que en aquest amb Michel tampoc ha millorat massa. amb 742 minuts (630 en la lliga i 112 en la copa). A més, de mà segur que no juga, ja que el contracte de cessió estipula que perquè pugui participar contra el Barça, el Girona hauria de pagar una quantitat de diners extres, cosa que no succeirà. El jugador, de 21 anys, no ha pogut, doncs, tenir un rol important amb els blanc-i-vermells, com Oriol Romeu amb els blaugrana. El migcampista va aterrar a can Barça per ocupar el pivot defensiu després de ser indiscutible i capital amb el Girona la temporada anterior, però no va aconseguir oferir un rendiment convincent i Xavi no li ha fet massa confiança últimament. De fet, dels últims 16 enfrontaments disputats pel conjunt blaugrana, només en un ha estat titular. No s’entreveu, doncs, que surti d’inici demà en el seu retorn a Montilivi, encara que sí que podria tornar a trepitjar la gespa del feu gironí des de la banqueta, cosa que ha fet en 16 dels 33 partits que ha disputat aquest curs en totes les competicions.

D’aquesta manera, dels tres, només Eric té garantida la presència en el duel. El central va decidir abandonar el Barça, descontent amb el rol que tenia a l’equip orientat per Xavi, i al Girona està disfrutant, sent referent a la rereguarda d’un conjunt que és de Champions. En la lliga ha disputat 25 partits, tots com a titular. El seu rendiment ha estat excepcional i l’entitat blaugrana rumia què fer amb ell, ja que quan acabi la temporada tornarà a la seva disciplina. Es consideren dos escenaris per al jugador, que acaba contracte el 30 de juny del 2026: vendre’l –òbviament el Girona seria un dels interessats– o apostar-hi, encara que això dependrà del mercat i si hi ha alguna sortida d’algun dels cinc centrals que hi ha ara a la plantilla.

Hernández Hernández serà l’àrbitre del Girona-Barça

La federació i el CTA van apostar per un dels àrbitres amb més experiència a primera –dotze temporades– per al Girona-Barça, en què hi haurà en joc la segona posició. L’escollit va ser el canari Hernández Hernández, que aquest curs va dirigir el Girona en la victòria (4-3) contra l’Atlético i al Barça en el triomf (3-4) a Vila-real i l’empat (0-0) al camp de l’Athletic. En el còmput global el canari ha arbitrat quinze partits al Girona, amb un balanç de cinc victòries, sis empats i quatre derrotes, i trenta-cinc al Barça, amb un balanç de vint victòries, dotze empats i tres derrotes. L’encarregat d’ajudar Hernández Hernández des del VAR serà l’alacantí Martínez Munuera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)